Ana: Rivalitet sa Jelenom je sportski!

Ana Ivanović se danas plasirala u osminu finala Otvorenog prvenstva Australije u Melburnu pošto je pobedila Jankovićevu sa 7:5, 6:3.

"Veoma sam srećna. To je bio težak meč, napet od prvog do poslednjeg trenutka, ali, ostala sam koncentrisana. Zadovoljna sam. Ovo je moje deveto takmičenje na Australijan openu i to je pomalo strašno", rekla je Ivanovićeva posle meča.

"Ona je dobro odigrala u nekim poenima, dobro je udarala lopticu
i srećna sam što sam uspela da se vratim sa 4:5 i 0:40. Dugo nismo igrale jedna protiv druge na nekom grend slem turniru, ali protiv nje je uvek teško. I dalje igra dobro i naši mečevi su uvek velike borbe u kojima želite da pobedite", dodala je 13. nosilac na turniru.

Ivanović je rekla da se dobro slaže sa Jelenom Janković i da je njihovo rivalstvo zdravo.

"Dobro se slažemo. Lepo smo se slagale tokom finala Fed kupa u Pragu. Družile smo se i šalile. To je lepo, pošto se dugo poznajemo. Naš rivalitet je takmičarski, kao i kada igrate protiv drugih teniserki, a drugačije je kada igrate protiv nekoga iz svoje zemlje", rekla je ona.

Ana Ivanović je danas ostvarila osmu pobedu u 11 mečeva protiv starije sunarodnice.

"Obe smo se borile za osvajanje grend slem titule i prvo mesto na WTA listi i naravno da postoji rivalitet, ali to je zdrav rivalitet jer tako teramo jedna drugu da napredujemo. Nema tajni, protiv nekoga igrate bolje, protiv nekoga ne", rekla je srpska teniserka.

Ivanović je dodala da je tokom pauze radila na fizičkoj pripremljenosti i da je sada mnogo snažnija.

"Drago mi je što se vide rezultati. Bolje se krećem i brža sam. Naravno, mogu još mnogo toga da unapredim, ali za neke stvari je potrebno vreme. Ali, srećna sam što se naporan rad isplatio. Ne radi se samo o kilaži, već i mišićnoj masi, jer morate da se osećate lagano na terenu, morate da budete snažni", rekla je ona.

Beta

Pogledajte još