Amerika poludela za buticima na točkovima (VIDEO)

0

Nakon mobilnih restorana, najnoviji "ulični hit" u Americi su butici na točkovima – specijalno opremljeni kamioneti u kojima je moguće kupiti odeću, nakit, torbice i ostale modne detalje po povoljnim cenama.

Čim sunce zađe, centar Los Anđelesa postaje pravi karneval kamioneta – hrana i odeća prodaju se iz butika na točkovima, prenosi „Glas Amerike“. Nakon bistroa na točkovima koji su već odavno poznati građanima, trenutni hit na ulicama Amerike su modni kamioneti koji jedna mušterija opisuje sledećim rečima:

Kao da ulazite u ormar i pretražujete, vrlo zgodno.

Džordana Fortaleza suvlasnica je modnog kombija „J. D. Luxe“ u kome, kako kaže za „Glas Amerike“, nudi „veliki izbor ručno izrađenog nakita, ručno izrađene odeće i torbica“.

Voditi prodavnicu na točkovima znatno je jeftinije nego iznajmljivati prostor za butik u nekoj zgradi – kaže Fortaleza i dodaje da „s butikom na točkovima imate mobilnost, možete se približiti željenoj klijenteli”.

Međutim, kako piše „Glas Amerike“, postoje i izazovi.

Najveći je – vreme. Kad je hladno – nema nikoga. Za razliku od prodavnica, modni kamioni su vozila, a kao vozila zahtevaju i redovno održavanje. Ako se vozilo pokvari, nema poslovanja sve dok se ono ne popravi, a to može potrajati danima – kaže Fortaleza.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.