Na desetine mrtvih golubova visi u Spensu nad glavama dece koja treniraju

"Alo" piše da su ptice satima, neke čak i danim umirale naočigled prolaznika u nehumanim mrežama.

Primetila sam mreže prekjuče, a kao biolog sam odmah znala o kako one ubijaju. Ptice po mraku ne vide kada idu ka njima, uhvate se nogama i krilima i onda ostaju tako zakačene sve dok ne umru od gladi”, rekla je za “Alo.rs” novosađanka Andrea Pavlović, koju je slika toliko šokirala da nije mogla da je izbaci iz glave.

To je pravi horor. Golubovi vise mrtvi tamo, a deca tu stalno dolaze na treninge, i posmatraju taj užas. Ovakvo ponašanje samo daje drugima ideje, i to radi “Spens”, a oni bi trebalo da se zalažu za prave vrednosti i zdrav život”, ogorčena je Andrea, koja je grozotu koju je videla prvo podelila sa sugrađanima, a onda odlučila da obavesti i nadležne organe.

Svi kojima sam rekla bili su šokirani, a službe još uvek nisu učinile ništa. Zvala sam komunalnu policiju. I dalje ništa. Obratila se Ministarstvu energetike, razvoja i životne sredine – ništa. Pokušala kod udruženja za zaštitu životinja da bi mi rekli da ih golubovi ne interesuju i da će odreagovati ukoliko se u mrežu uhvati neka ugrožena vrsta ptica. Eto, i vrapci i senice su ugroženi, ko zna da li su oni tako nastradali, samo to kriju”, rekla je Andrea i naglasila kako bi izostanak reakcije nadležnih bio nedopustiv.

Ona kaže da zna da nadležnima ptice smetaju zbog izmeta, ali i naglašava da postoje drugi načini, pa čak i drugačije dizajnirane mreže koje su podjednako jeftine, a koji neće povrediti ptice.

"Spens' je nakon poziva sklonio mrtve ptice iz mreža, ali same mreže nisu uklonili, što samo pogoršava problem. Ukoliko reakcije državnih institucija izostanu, to će biti jasna poruka da je mučenje i ubijanje životinja u redu, da nije kažnjivo.

Danas su to ptice, sutra ko zna šta”, zabrinuta je Novosađanka koja, ukoliko problem sa nehumanim ubijanjem životinja ne bude rešen, planira protest 25. Januara u 18 sati na platou ispred hale “Spens”, kako bi pomogla da se zaustavi zlostavljanje nesrećnih životinja.

Pogledajte još