Spremite čizme: Prava zima u februaru

Pomoćnik ministra za saobraćaj Saša Mirković za list Blic kaže da će iako Ministarstvo finansija JP “Putevima Srbije” duguje oko 1,6 milijardi dinara, putevi biti očišćeni.

Veliki broj putarskih preduzeća koja tokom zime održavaju saobraćajnice imaju finansijske problem. Računi su im blokirani, a radnicima mesecima kasni plata.

Za potpuni kolaps u saobraćaju od pre samo mesec dana, mnogi su okrivili upravo ta preduzeća. Iako se njihove finansije nisu popravile, u Ministarstvu saobraćaja tvrde da ih sneg neće iznenaditi.

"Tu neće biti nikakvih problema. Sneg će biti očišćen i ja to odgovorno tvrdim. To ne opravdava grešku Ministarstva finansija koje nije uplatilo novac zbog zagušenja u sistemu. I to će oni morati da reše. Do tada, ja sam sa putarima napravio jedan džentlmenski dogovor, da bez obzira na dugovanja oni rade, da građani ne bi trpeli", objašnjava Mirković.

U zimskoj službi Puteva Srbije ne očekuju veće probleme zbog snega koji je juče počeo da pada.

"Veći sneg očekujemo u februaru, i vrlo lako može da nam se ponovi ista ona situacija od prošle godine kada je Srbija bila okovana. I pored takvih vremenskih uslova, tada nijedan magistralni putni pravac nije bio zavejan. Ja koordiniram zimskom službom i u stalnom sam kontaktu sa nadležnima iz putarskih preduzeća. Oni tvrde da su spremni, za sada nemamo problema, a da li će ih biti ja to zaista sada ne mogu da kažem, to niko ne može da garantuje", kaže Zoran Stojisavljević iz Puteva Srbije.

Pogledajte još