Nikolić: Svakom ko je sarađivao sa Šarićem neka leti glava!

"Za svakog za koga se utvrdi da je dostavljao informacije ili upozoravao, odnosno održavao bilo kakav kontakt sa Šarićem, a želi da bude čovek koji vodi narod, neka mu, figurativno rečeno, leti glava, odnosno neka odgovara za svoje postupke", rekao je predsednik Srbije, prenosi Blic.

Pročitaj i: Noćna mora za političare Šarić snimao sve sa kojima se sastajao

Nikolić je u intervjuu Televiziji Crne Gore kazao da Šarić, ukoliko je dostupan službama bezbednosti bilo koje zemlje, treba da bude uhapšen i izručen Srbiji.

Pročitaj i:
Dačić: Kontakt Šarića sa nekim od političara je smišljena laž

"Da li se pregovara sa Šarićem ne znam. Da li će nekoma u Srbiji, figurativno rečeno, da odleti glava ako se on pojavi u Srbiji ne znam. Da li je ugrožen neko iz Vlade Srbije ne znam. Ali, svako ko je sa njim saradjivao, posebno od momenta kada je postalo jasno da se bavio kriminalnim radnjama, neka mu leti glava", naveo je predsednik Srbije. Nikolić je dodao da ne voli što se u medijima prave spekulacije da se pregovara sa Šarićem.

On je istakao da Srbi u Crnoj Gori od njega kao predsednika Srbije mogu da očekuju zaštitu u okviru svog ponašanja u skladu sa Ustavom svoje zemlje i u skladu sa svojim opravdanim civilizacijskim zahtevima.

Nikolić je u petak boravio u zvaničnoj poseti Crnoj Gori, gde se sastao s najvišim državnim zvaničnicima i predstavnicima Srba u Crnoj Gori.

Pogledajte još