Horor u Beču: Kućepazitelju Žiki 18 godina, jer je raskomadao Miloša N. u kadi

Presuda nije pravosnažna, iako je je osuđeni prihvatio, pošto državni tužilac Gerd Herman još nije želeo da daje izjavu. Optuženi je poznavao svoju žrtvu Miloša N, prodavca automobila, duži niz godina.

Sinu i supruzi žrtve sud je odobrio odštetu za preživljeni šok i troškove sahrane u visini od 28.557,52 evra sinu i 20.000 evra supruzi.

U krugu prijatelja je bilo poznato da Miloš N. pozajmljuje novac i da za to traži visoke kamate od 10 do 15 odsto. Pošto bi Žika M. često prokockao svoju platu, bio je spreman da prihvati ponudu Miloša N. i pozajmi novac.

Najpre se radilo o svoti od oko 1.000 evra, ali ubrzo je dug porastao na 21.000 evra, objasnio je on pred sudom. Iako je Žika M. mesečno prebacivao 100 do 150 evra na račun žrtve, to je bilo premalo Milošu N.Proteklog leta, tačnije 2. jula, izbila je svađa i Miloš N. je zahtevao da Žika M. izmiri sav svoj dug. Prilikom dogovorenog susreta u stanu osuđenog, Miloš N. je Žiki M. dao ultimatum da u roku od tri meseca isplati sav dug, jer će mu, u suprotnom, uzeti kuću u Srbiji.

Iz straha da će pretnja biti realizovana, Žika M. je uzeo čekić kojim je udario žrtvu, tvrdeći da je bio preplašen.

Miloš N. je, navodno, tražio da Žikina supruga radi kao prostitutka kako bi izmirila dug. "On je rekao ako nema novca, onda opljačkaj banku", rekao je Žika M. pred sudom, priznavši da je u više navrata čekićem udario mnogo nižeg prodavca automobila.

"On je tek prestao da udara kada je žrtva pala na pod", preneo je državni tužilac.

Potom je Žika M. žrtvu ubo nožem u grlo kako bi bio siguran da je mrtav. Nakon toga je prepolovio mrtvo telo radi lakšeg transporta iz zgrade.U kupatilu je rasparčao žrtvu i delove tela strpao u džakove, koje je potom odneo do podruma.

Sa 100 evra, koje je našao u Miloševom džepu, on je otišao do prodavnice alatagde je nabavio kartone, kako bi se stekao utisak da seli neke stvari, kada je posle par dana telo sakrio u Tulnerbahu.

Zločin je otkriven zato što je Žika M, neposredno posle ubistva, sa žrtvinog telefona nazvao Miloševog sina i rekao da su ga oteli Albanci sa Kosova, pa će, ako porodica ne plati 50.000 evra, biti ubijen.

Kada je telo pronađeno Žika je pokušao da izvrši samoubistvo i u oproštajnom pismu koje je ostavio svojoj porodici napisao je da su navodno i njega, kao i prodavca automobila, oteli Albanci, koji su ubili Miloša N. i naterali ga da skloni leš.

Što se tiče visine zatvorske kazne sud je uzeo u obzir da do sada nije kažnjavan, činjenicu da je priznao zločin, kao i poremećaj ličnosti, odnosno i provokaciju koja je došla od žrtve.

(Tanjug)

Pogledajte još