Završena četvorodnevna drama: Specijalci ubili 11 otmičara

Alžirska agencija je javila da su specijalci upali u postrojenje u saharskoj pustinji, javio je Bi-Bi-Si, prenoseći da nacionalnost ubijenih taoca za sada nije poznata.

APS je prethodno javila da je, od početka operacije oslobađanja, ubijeno 12 alžirskih i stranih radnika. Za sada nije poznata sudbina oko 30 stranih radnika, od kojih je desetak iz Velike Britanije, navodi britanska medijska kuća.

Neposredno pre početka konačne akcije snaga bezbednosti, vođa otmičara Abdul Rahman al-Nigeriji, rekao je da alžirska vlada treba da izabere da li će pregovarati sa o otmičarima, ili će pustiti da taoci umru.

Kako je on zapretio, oblast u kojoj se drže taoci je puna postavljenog eksploziva i zarekao se da će ceo kompleks dići u vazduh u slučaju da alžirska vojska primeni silu.

Odgovornost za otmicu stotina Alžiraca i stranaca juče je preuzela malijska ekstremistička grupa Maskirana brigada, koja je zatražila da se razmene zatvorenici sa stranim zemljama i da se okonča francuska intervencija u susednom Maliju.

Pogledajte još