Albanci sa juga: Sve smo bliži rešenju za spomenik, nema grupisanja Žandarmerije u Preševu

0

Predsednik opštine Preševo Ragmi Mustafa kaže da je rešenje za sporni spomenik u Preševu "svakog dana sve bliže". Predstavnici Albanaca istovremeno su odbacili kao netačne navode pojedinih medija o grupisanju jedinica Žandarmerije u Preševu.

U Preševu je danas održan još jedan u nizu sastanaka bez epiloga o sudbini spornog spomenika bivšim pripadnicima tzv. Oslobodilačke vojske Preševa, Bujanovca i Medveđe (OVPBM), ali predsednik opštine Preševo Ragmi Mustafa kaže da je rešenje „svakog dana sve bliže“.

Predstavnici Albanaca istovremeno su odbacili kao netačne navode medija o grupisanju jedinica Žandarmerije u Preševu.

Na sastanku, koji je trajao četiri sata, učestvovali su lideri albanskih partija, predstavnici udruženja veterana OVPMB, roditelji poginulih čija su imena na spomeniku i predstavnici misije OEBS-a.

Mustafa je za Tanjug rekao da „svi oni subjekti od kojih to zasvisi intenzivno iz dana u dan od 7. januara traže najcelishodnije rešenje za spomenik kako bi se prekinula drama koja traje skoro dva meseca“.

„Danas smo četiri sata razgovarali u atmosferi pretnji i ultimatuma iz Beograda… Danas nismo našli rešenje koje bi bilo prihvatljivo za sve, ali smo mu svakoga dana sve bliži“
, rekao je Mustafa i najavio nastavak razgovora za sutra u 11 sati, kada će se današnjim učesnicima pridružiti i predstavnici nevladinih organizacija iz Bujanovca i Preševa.

Predsednik Demokratske unije Skender Destani rekao je Tanjugu posle sastanka da insinuacije pojedinih medija o grupisanju jedinica Žandarmerije na teritoriji grada „za sada ne stoje“.

„Iskreno, i ja sam čuo kao i vi, ali ja u gradu i na perifiriji nisam primetio pripadnike Žandarmerije. Što se toga tiče, situacija je normalna“,
rekao je Destani.

(Tanjug/Smedia)

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.