Policijski psi dobijaju obuću koja će ih štititi od povreda na radnom mestu

0

Zaštitne čizme koje će se psima pričvršćivati po sistemu čička, presvučene su tankim slojem materijala koji je otporan na ubode. Ovo bi trebalo da im pomogne kako bi ostali nepovređeni u sukobima, kao što su neredi koje izazivaju fudbalski huligani i slomljenog stakla koje se obično nalazi na mestima zločina

Tomas Šulte iz nemačke policije koji se brine o psima rekao je da nikako nije u pitanju modni trend, već isključivo zaštitna mera koja treba da poboljša sigurnost poliicijskih pasa.

„Pseće šape su jedno od najosetljivijih mesta životinja i lako su povredljive. Psi vrlo lako mogu da se iseku na slomljerno staklo, potrebno je otprilike oko šest meseci da se rane na šapama izleče, a osim bola koji životinje trpe, policija ostaje pola godine bez izuzetno korisnih pomagača u obavljanju policijskog posla „.

Najteži posao u sprovođenju ove zaštitne mere je bio navići pse da nose ovu specijalno dizajniranu obuću, jer su ih jednostavno skidali zubima, pa je trebalo otprilike 2 sedmice da ih prihvate kao sastavni deo svog „policijskog“ života, dodaju u nemačkoj policiji.

Izvor: B92

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.