Selaković: Država neće ćutati u slučaju SNP "Naši"

Selaković je, gostujući u "Utisku nedelje" na Televiziji B92, podsetio da je prošle sedmice Republičko javno tužilaštvo saopštilo da je otvorilo predmet i istragu u vezi sa spiskovima SNP "Naši" još pre lepljenja plakata i pre paljenja zastave Autonomne pokrajine Vojvodina.

Ministar je istakao da su apsolutne besmislice navodi da Srpska napredna stranka preko organizacije "Naši" želi da ukine automoniju Vojvodine.

Prema njegovim rečima, Ustavni sud je doneo odluku (u vezi sa statutom Vojvodine) koja nekom može da se dopada nekome ne.

On je istakao da, ako bi se u međuvremenu pojavio još neki razlog koji bi doprineo tezi o zabrani, to će proceniti tužilaštvo, a "odluku će, kada se za to steknu uslovi, ponovo odlučivati o 'Našima'".

Na pitanje da li je poziv na linč, pored ostalog, navod da "Vučić može sebi da puca u glavu ili da puca u nevladine organizacije", ministar je kazao da "svako ko to kaže može to da kaže samo samom sebi - to je apsloutno neprihvatljivo".

Selaković je rekao da kao građanin želi da postavi retoričko pitanje "zašto je tolika medijska pažnja data plakatima 'Naših', s obzirom da ovo nije prvi put da se to dešava".
"Tolika je halabuka pored svih velikih problema koje ima Srbija", naglasio je ministar.

Predsednik Srpskog narodnog pokreta (SNP) "Naši" i direktor biblioteke "Sveti Sava" u Aranđelovcu Ivan Ivanović je rekao da je strašnije to što nevladine organizacije traže da "nestane" i što ga televizija B92 naziva nacistom i sprovodi međiski linč... nego 200 izlepljenih plakata.

Republičko javno tužilaštvo ranije je pokrenulo predmet vezan za delovanje organizacije SNP "Naši" i ne isključuje mogućnost da, zbog novih okolnosti, ponovo pokrene inicijativu za zabranu tog pokreta, rekao je prošle sednice Tanjugu portparol Tužilaštva Tomo Zorić.

Tužilaštvo je izdalo nalog Ministarstvu unutrašnjih poslova da se izvrši prikupljanje potrebnih informacija u vezi s tim predmetom, kazao je Zorić, navodeći da je predmet formiran pre lepljenja plakata i pre paljenja zastave Autonomne pokrajine Vojvodina.

Pogledajte još