Stvara se atmosfera da Partizan ne treba da uzme titulu

"Stvara se atmosfera da Partizan ne bi trebalo da šesti put bude prvak. Trudićemo se da ne obraćamo pažnju na to, neće biti lako, biće bočnih udaraca, ali šta nam je - to nam je, moramo da se borimo. Ulazićemo bistre glave na utakmice, da to ne utiče na nas. Sve zavisi od nas", rekao je Vermezović novinarima na Tari.

On je, ipak, istakao da neće biti lako odbraniti trofej u Super ligi jer njegov tim čeka nekoliko teških utakmica i neugodnih gostovanja.

"Imamo lepu prednost, šest bodova nije malo. Još se samo mi pitamo, ali ima 15 utakmica, teška gostovanja, svaka je finale. Biće zanimljiva polusezona. Neće nam biti lako ni kod kuće, ali gostujemo u Pazaru, Kragujevcu, Jagodini... Biće teško, ali, Bože moj, moramo da se borimo", istakao je Vermezović.

On je kazao da je prvi deo priprema, koji je obavljen na Tari, prošao odlično i da igrači znaju da su odradili dobar posao.

"Igrači su do sada odradili odličan posao, oni to znaju. Podigli su nivo treninga u odnosu na prethodne pripreme za 30-ak odsto i došli su ovde fino spremni. Prošli smo ovaj deo priprema bez većih problema, ali nas pravi rad tek čeka kada dođu utakmice i gust raspored i videćemo kako će se tu snaći", kazao je Veremezović.

Trener crno-belih je rekao da za sada ima kompletan tim, pošto je otišao jedino Nemanja Tomić, a na njegovu poziciju doveden je Eliomar Silva iz Javora.

"Imamo mi opcija, otišao nam je samo Tomić za sada, doveli smo zamenu za njega, tako da je to - to. Ovi momci koji su bili na jesen su zreliji za ta evropska takmičenja. Videli smo gde smo grešili,
mnoge stvari su se ispravile u toku same polusezone i trudićemo se da broj grešaka svedemo na najmanju moguću meru",
rekao je Vermezović.

Prema njegovim rečima, Eliomar je pravo pojačanje i od njega očekuje da nastavi s dobrim igrama kao što je to bilo u Javoru.

"On se vrlo lepo uklopio, govori srpski jezik i s te strane nemamo apsolutno nikakvih problema. On treba da zameni Nemanju Tomića", kazao je Vermezović.

On je rekao da psiholog, koga planiraju da angažuju, može da bude od velike pomoći, posebno mlađim fudbalerima Partizna.

"Planiramo da uvedemo psihologa i mislim da će to biti od velike pomoći, pogotovo zbog mlađih koji dolaze u seniorski tim. Znamo u kakvom okruženju živimo i biće tu nekih bočnih udaraca i ponuda, tako da ti mladi momci često izgube kompas i ne snalaze se baš najbolje u svemu tome", rekao je Vermezović.

Fudbaleri Partizana prolećni deo sezone počeće 27. Februara utakmicom protiv BSK-a u Borči.

Beta

Pogledajte još