Obradović: Neće biti izbora, Vlada je složna

"Vanrednih parlamentarnih izbora neće biti, jer postoji jedinstvo u vladajućoj koaliciji i saglasnost oko svih državnih ciljeva. Ta tema je nametnuta i očekujem da će vrlo brzo biti prevazidjena", rekao je Obradović u intervjuu za Večernje novosti od utorka.

Upitan da prokomentariše zašto lider naprednjaka Aleksandar Vučić "ne može da garantuje da izbora neće biti", Obradović je kazao da tu nema ničeg misterioznog.

"Poruku gospodina Vučića shvatio sam na način da izbora neće biti sve dok realizujemo programske ciljeve i dok postoji saglasnost partnera. Ako neko bude radio suprotno od onoga što smo se dogovorili, logično je da postoji mogućnost izbora. I tu nema ničeg misterioznog", ocenio je Obradović.

Na pitanje da li SPS beži od birališta, Obradović je rekao da ne beži.

"Nikada nismo bežali, niti ćemo. Ubedjen sam da bi naša koalicija sa PUPS i JS dobila više glasova. Sva istraživanja javnog mnjenja u koja sam imao uvid pokazuju da je SNS ubedljivo najjača stranka, a da smo mi na drugom mestu", rekao je Obradović.

On je naveo da je za taj trend najzaslužniji lider SPS-a, odnosno, premijer Srbije Ivica Dačić.

Upitan da li se Dačić i predsednik Srbije Tomislav Nikolić sukobljavaju oko nadležnosti, Obradović je kazao da medju njima "nema nikakvog koncepsijskog sukoba". On je ocenio da "zle krvi" nema ni izmedju Dačićem i Vučićem.

BEOGRAD, 21. januara 2013. (Beta

Pogledajte još