Pitao bih opet: ''A gde je pečat?''

U video klipu, koji je postao apsolutni hit na internetu Petrović prekida jednog radnika dok čita radnički proglas pitanjem: “A gde je pečat”, nakon čega dobija odgovor da “radnici Niša nemaju pečat, radnici Niša nemaju prava”.

Urnebesni snimak videlo je do sada više od 200.000 ljudi na društvenim mrežama a mnogima je bilo inspirativno da kreiraju razne fotomontaže na ovu temu koje se umnožavaju iz sekunda u sekund.

-Bili smo ispred Gradske kuće na protestu 3.decemra 2012.godine kada je došao neki radnik i počeo da čita nešto. Nije bio naš sindikalac, nisam znao da li je možda iz Jastrepca, Niteksa, ili nekog drugog preduzeća ali sam video da na papiru sa kojeg čita nema pečata. Samo sam ga pitao: “A gde je pečat”.

Smatram da ako čitaš nešto, kao neki radnički proglas, mora da ima pečat i potpis obavezno, da bude overeno. Bez toga nije validno, može da bude falsifikat. Opet bih pitao za pečat, kaže Petrović. On kaže dam mu ne smeta što se zbijaju šale sa tim vido klipom jer smatra da će se i na ovaj način saznati za borbu niških radnika za naplatu zaostalih potraživanja.

- Radio sam 24 godine u “Građevinaru”. Meni duguju 27 plata a mojem sinu 57 zarada. Neka se smeje ko hoće, samo radnicima neka daju šta je zarađeno, kaže Petrović. Njegov sin Slaviša, kaže da ih zovu prijatelji sa svih strana.

- Zovu prijatelji ćaleta, kažu: “Gde se seti za pečat”. Svi se šalimo na njegov račun da je postao zvezda. Pre neko veče je bio neki ratni film gde jedan komunista pita drugog gde je pečat na nekom dokumentu, a ovaj mu odgovara: “kada ti ja potpišem ne treba ti pečat”. Pa se šalimo sa ocem na tu temu, kaže Slaviša.

Izvor: Alo.rs

Pogledajte još