Ubedljivo najbolji jutarnji napitak uz koji ćete "procvetati"!

Jutarnju šoljicu kafe zamenite čašom tople vode i limunovog soka. Američka nutricionistkinja An Luise Gitleman, autorka knjige "Isperite masnoće za ceo život", tvrdi da ova kombinacija koristi telu na različite načine, između ostalog, pomaže pri gubitku težine, poboljšava probavu i povećava ​​unos vitamina C.

Dr Gitleman preporučuje kombinaciju soka od pola limuna i šoljice tople vode. Ako dodate malo mlevenog cimeta i malo đumbira, dodatno ćete obogatiti napitak.

Ako natašte popijete vodu i limun, stimulisaćete sistem za varenje, jer ćete poboljšati sposobnost tela da apsorbuje hranjive materije. Loša apsorpcija hranjivih materija uzrokuje pojavu gladi, čak i kad za to nema stvarne potrebe.

Voda i limun čiste organizam i nežno ispiraju bubrege i jetru od toksina, kaže dr Gitleman. Pomažu i u čišćenju limfnog sistema, ključnog za izbacivanje toksina.

Voda prirodno potiskuje apetit. Kada dehidrirate, osećaj gladi jača. Limun pomaže u redukciji celulita jer pospešuje cirkulaciju, izbacivanje toksina iz tela i sposobnost prerade masnoća.

Jedan limun nudi 30,7 mg vitamina C, dok potrebna dnevna doza ovog važnog vitamina iznosi 75 mg za žene i 90 mg za muškarce. Ljudi koji imaju više vitamina C, imaju efikasniji sistem za varenje od onih koji ga nemaju dovoljno. Limun poboljšava i apsorpciju kalcijuma u organizmu.

Apsorpcija kalcijuma opet pospešuje gubitak kilograma. Naime, kalcijum se taloži u masnim ćelijama, a što su one bogatije kalcijumom, to je lakše stimulisati njihovo sagorevanje.

(Smedia)

Pogledajte još