Novi Sad: Na Novom naselju noćas obijeno na desetine automobila

Jedna od građanki čija su kola obijena kazala je za "021.rs" da joj je dežurni policajac koji je došao na uviđaj oko 9h rekao da je samo do tog vremena bilo prijavljeno najmanje 20 obijanja. Međutim, u policiji za sada nije dobijena potvrda koliko je tačno bilo prijava.
Neki nisu ni prijavljivali da im je auto noćas bio na meti bandita.

- Jutros su mi ponovo obili punta. Ovo je treći put pa nisam ni imao razlog da zovem policiju. Kasetofon sam još ranije izvadio, pa sada nisu imali šta da ukradu - priča jedan stanovnik iz Ložioničke ulice za "021.rs".Na većini kola kod kojih je razbijeno staklo, scenario je isti. Lopovi su ispreturali sve pretince i gepek, opremu i dokumenta uglavnom nisu uzimali.

(old_image)

U osiguravajućim kućama navode da u ovakvim slučajevima vlasnici mogu naplatiti osiguranje samo ukoliko su osigurali stakla, ili imaju kasko osiguranje. U suprotnom, sami plaćaju štetu.

Ako policija uhvati lopova, sudska kazna mu sledi u zavisnosti od toga po kom osnovu se tereti - teška krađa, krađa u pokušaju, oštećenje tuđe stvari, itd. Podsetimo, pre mesec su poslanici republičkog parlamenta usvojili izmene Krivičnog zakonika, kojim je između ostalog smanjen prag za službeno gonjenje za sitne krađe sa 15.000 na 5.000 dinara.

Izvor: 021.rs, Foto: Slobodan Krajnović

Pogledajte još