Imala samo pet odsto šanse za život: Petogodišnja devojčica preživela 321 operaciju

Tili je sa 15 meseci upala slučajno u kadu punu vrele vode 8. marta 2009. godine. Kadu je slučajno napunio njen brat, a voda je zbog neispravnosti bojlera umesto tople bila na ivici ključanja. Tili se u igri popela na korpu za veš i upala u kadu.

Njena majka Ema se priseća užasnog trenutka kada je utrčala u kupatilo i zatekla onesvešćenu bebu u kadi punoj vode. Kada ju je uzela u naručje, nesrećnoj devojčici je spala skoro sva koža sa tela. Ona i njen muž su odmah odvezli Tili u Hitnu pomoć u koji su je hitno prebacili u Dečju bolnicu gde je i operisana po prvi put, ali i ostalih 320 puta.

Majka se priseća da je i tu noć kao i mnoge druge mislila da će uskoro morati da počne da planira sahranu za svoju devojčicu, ali se Tili nekim čudom svaki put izborila i probudila posle svake operacije.

Majka kaže da se Tili skoro u potpunosti oporavila, sem što ne može samostalno da hoda. Otkad je krenula u školu u septembru prošle godine, Tili koristi štake ili hodalicu da se lakše i brže snalazi jer ne voli da joj neko stalno pomaže. Ali se nadaju da će uskoro i taj problem rešiti i da će moći da se igra sa vršnjacima bez ikakvih pomagala.

Doktori koji su operisali Tili kažu da je ona najteži slučaj opekotina koji su oni lečili. Nisu očekivali ni da će preživeti prvu operaciju ali je ona, zbog neverovatne izdržljivosti i pozitivnosti, izdržala čak 321, od kojih i presađivanje ajkuline hrskavice i transplatacije kože.

Izvor: DailyMail/Novi magazin

Pogledajte još