Rukometaši Slovenije i Španije u polufinalu SP

Najefikasniji u reprezentaciji Slovenije bili su Uroš Zorman i Luka Zvižej sa po pet golova.

Kod Rusa najefikasniji bili su Sergej Šelmenko i Timur Dibirov sa po šest golova, a golman Vadim Bogdanov je sakupio osam obrana.

Slovenački rukometaši napravili su najveći podvig u svojoj istoriji plasiravši se po prvi put među najbolje četiri reprezentacije sveta.

Ekipa Borisa Denića je stigla do sedme pobede u sedam utakmica, a plasman u polufinale Svetskog prvenstva najveći im je uspeh dosad uz srebrnu medalje sa Evropskog prvenstva 2004. godine na svom terenu.

Pobedu je minut pre kraja osigurao kapiten Uroš Zorman golom za prednost od 28:26, što Rusi nisu uspeli nadoknaditi.

Jedan od ključnih igrača Slovenije bio je sjajni golman Primož Prost sa 11 odbrana, koji je vratio svoju ekipu u igru nakon sporijeg starta u prvom poluvremenu.

Do odmora Slovenija je otišla sa golom prednosti (14:13), a u nastavku prednost od gola do dva držali do 36. minuta kad su pali, što je Rusija iskoristila i otišla na 19:17.

Rusi su potom zaigrali čvršće u odbrani što je rezultiralo brojnim isključenjima, što je Slovencima omogućilo da preokrenu rezultat.

Domaćin SP, Španija, došla je do polufinala nakon preokreta protiv Nemačke.

Najefikasniji u pobedi Španaca bili su Viktor Tomas i Hulen Aginagalde sa po sedam golova, dok je golman Hose Manuel Sijera sakupio 11 odbrana.

Sa druge strane istakli su se Sven Seren Kristofersen sa šest i Dominik Klajn sa četiri gola, a isti učinak imao je Kristof Teuerkauf.

U drugom polufinalu sastaće se bolji iz meča između Danske i Mađarske i dulea Francuske i Hrvatske.

Beta

Pogledajte još