Dinkić: Vučić po energiji sličan Đinđiću, Dačić inteligentan i vešt

Mlađan Dinkić kaže za NIN da budžet za 2013. nije predizborni i da sa koalicionim partnerima, Ivicom Dačićem i Aleksandrom Vučićem, nije razgovarao o izborima.

O lideru DS-a Draganu Đilasu Dinkić kaže da je sa njim koretktno sarađivao dok nije došao na čelo demokrata kada je postao "neki drugi Đilas".
- Sada kao da postoji sasvim drugi Đilas, svakodnevno me iznenađuje neumerenim napadima na mene i providno neumerenim pohvalama Vučiću i Krkobabiću. Zato zaista ne znam ko je pravi Đilas.

- Da neko u Vladi želi vanredne izbore, valjda bi mi rekao da pripremim predizborni budžet, a ovaj koji je usvojen, sasvim je drugačiji, jer krešemo rashode, smanjujemo deficit. Zato mi deluje da su šanse za izbore manje od jednog promila - ocenio je Dinkić u intervjuu za NIN.

- Ako mene pitate, mislim da Vučić nema ideju da bude u vladi samo četiri godine, već ima dugoročnije planove - kaže Dinkić.

Na pitanje da li možda Vučić ima ideju da napravi vladu sa manje partnera i bez URS-a Dinkić odgovara:

- Ako neko želi da raspiše izbore, neka ih raspiše i mi ćemo za njih biti spremni, kad god bili. Ali ne verujem u to.

Govoreći o političarima i liderima sa kojima je u proteklih 12 godina sarađivao ili i dalje sarađuje, Dinkić je rekao da je Vučić, iako je potpuno drugačije prirode po energiji sličan Đinđiću, a da je Dačić veoma inteligentan i vešt političar.

Izvor: B92

Pogledajte još