Papa apeluje na katolike da koriste Fejsbuk i Tviter

0

Poglavar Rimokatoličke crkve papa Benedikt XVI apelovao je u četvrtak na katolike da što više koriste društvene mreže koje su, kako je ocenio, prostor za dijalog i debatu i gde razum i odgovornost treba da pobede "neumerene" navode i "senzacionalizam".

Fejsbuku, Tviteru i drugim društvenim mrežama potrebni su svi koji su svesni važnosti dijaloga i logičkog argumentovanja – rekao je papa Benedikt u godišnjoj poruci o društvenoj komunikaciji, ali je i izrazio žaljenje zato što neumereni navodi i senzacionalizam nekada pobede razum.

Društvene mreže, prema njegovim rečima, mogu da doprinesu unapređenju svih vidova dijaloga i debate koje mogu da ojačaju „harmoniju među ljudima“.

Naglašavajući da mreže na internetu čine deo društvenog života i da nisu „paralelni ili potpuno virtuelni svet“, Benedikt je kazao da se na društvenim mrežama sve više raspravlja o veri.

Papa Benedikt ima nalog na Tviteru na devet jezika i 2,5 miliona onih koji ga prate, među kojima se jedan deo služi društvenom mrežom da bi mu uputio uvrede.

Izvor: Beta

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.