Klinički centar: Zar neko treba da umre da bi bila uklonjena vozila koja blokiraju Hitnu pomoć?

0

Kola Hitne pomoći, u poslednji nekoliko meseci sve teže se probijaju kroz bolnički krug Kliničkog centra Srbije. Razlog za to su nesavesni građani koji se nepropisno parkiraju u krugu bolnice. Istovremeno, niko od nadležnih ne reaguje, ni Parking servis Beograda, ni saobraćajna policija, uprkos bezbroj poziva i apela, kažu u KCS.

Dok je u prethodnom periodu pauk svakodnevno nosio nepropisno parkirana vozila u krugu KCS kako bi kola Hitne pomoći i sanitetska vozila iz različitih zdravstvenih centara u unutrašnjosti, mogla da dovedu pacijente kojima je život ugrožen do Urgentnog centra ili neke druge klinike, u poslednjih par meseci, to je gotovo nemoguća misija!

U Kliničkom centru Srbije navode da se njihovo obezbeđenje svakodnevno bori sa haosom koji nastaje nepropisnim parkiranjem od strane građana koji rade u okolnim firmama ili žive u okolnim zgradama, a koji nisu voljni da plate parking nalazeći „solomonsko“ rešenje tako što svojim nepropisnim parkiranjem zakrče uredno obeležen put Hitne pomoći u krugu KCS.

– Oni na taj način onemogućavaju pacijente, čiji život zavisi od brzine reagovanja lekarskih ekipa i bukvalno se meri sekundama, da u najkraćem roku stignu u bolnicu. Da li je potrebno da neko izgubi život čekajući u kolima Hitne pomoći da neko pomeri svoje vozilo, da bi problem nepropisnog parkiranja u krugu KCS bio rešen? Čelnici gradske uprave Beograda često ističu da sve čine za građane, kako bi im život učinio lakšim i udobnijim. Evo prilike – ističu u Kliničkom centru.

(Izvor:Blic)

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.