Bivši šef kabineta Ivice Dačića odavao tajne grupi Darka Šarića

0

Branko Lazarević, nekadašnji šef kabineta ministra policije Ivice Dačića, dok je bio na toj funkciji, odao je članovima grupe Darka Šarića koji su bili zaduženi za pranje novca od prodaje kokaina da su pod nadzorom policije.

Policija i tužilaštvo veruju da je Lazarević bio u kontaktu sa advokatom Radovanom Štrpcem, optuženim za pranje Šarićevih para, koga je obavestio da je cela grupa pod policijskim nadzorom.

Štrbac je 2007. zastupao Lazarevića u sporu sa jednom srpskom bankom. U tom postupku je Lazarević dobio odštetu od 50.000 evra, piše Blic.

Štrbac je nakon tog spora rekao da mu je sada Lazarević dužnik do groba. Dve godine kasnije, juna 2009, praćenjem Štrpca je otkriveno da ga je Lazarević obavestio da obrati pažnju na telefonsku komunikaciju i da se prisluškuju Šarićev telefon i telefoni Mileta Jerkovića i Andreje Krlovića. Posle toga cela grupa je prestala da govorim o poslovima u telefonskim razgovorima„, rekao je izvor Blica.

Štrbac, Krlović i Jerković optuženi su za pranje novca
. Jerković je priznao umešanost u ta krivična dela i sada je pod zaštitom policije, ali planira se njegovo ponovno saslušanje.

Poznato je i da je Nikola Dimitrijević, šurak Lazarevića, osuđen na godinu dana kućnog zatvora jer je za Šarižća kupio preduzeće „Mitrosrem“, što je priznao u sporazumu sa tužilaštvom. Ubrzo posle privođenja Dimitrijevića, Lazarević je otišao sa mesta šefa kabineta Dačića.

On je sa mesta šefa kabineta otišao za atašea u Atini, gde i danas radi.

Lazarević nije želeo za Blic da objašnjava ove sumnje policije i tužilaštva.

Ne želim da komentarišem te gluposti“, rekao je Lazarević.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.