Treća epizoda serije "Na putu za Montevideo": Mat u jednom potezu

U trećoj epizodi serije "Na putu za Montevideo" pod nazivom "Mat u jednom potezu", voz kojim putuje naša fudblaska delegacija se iznenada zaustavlja da bi se, pod pratnjom žandarmerije, u njega ukrcale Barunica Helena Klodovska (Bojana Gregorić) i njena gospođa majka (Božidarka Frajt). U vozu nastaje pometnja zbog dve atraktivne dame. Živković (Nikola Đuričko) i Hadži (Srđan Timarov) na sve načine pokušavaju da se dodvore Barunici, ipak, ona će pokazati simpatije prema nekom drugom.

Fudbaleri improvizuju zajednički kurs španskog kako bi se što bolje pripremili za boravak u Urugvaju. Dva putnika džeparoša zadobijaju poverenje Malog Stanoja (Predrag Vasić) koji se još uvek krije u poštanskom vagonu voza. Nestaje Živkovićeva torba puna novca….

Istovremeno na Čuburu po prvi put stiže autobus, što je izazvalo veliku radost i radoznalost komšiluka, ali i gazda Bocinu (Branimir Brstina) nesmotrenost koja ga je zamalo koštala života. Eli (Tamara Dragičević) dolazi kod Rose (Danina Jeftić) i poziva je da idu zajedno na more koje Rosa nikada u svom životu nije videla.

U ovoj epizodi se pojavljuju poznata hrvatska glumica starije generacije Božidarka Frajt, kao Barunicina majka i njena ćerka Bojana Gregorić u ulozi Barunice Helene.

Pogledajte još