Nesuglasice unutar DS – Da li je Tadić bio rasipnik?

0

Neistinita je tvrdnja da je garnitura novog predsednika u maju zatekla kasu u kojoj je već bilo potrošeno 80 odsto sredstava, kao i da su sredstva trošena nenamenski, saopštila je Demokratska stranka demantujući informaciju Predsedništva stranke da su za mandata Borisa Tadića sredstva neracionalno trošena.

Tvrdnje da su se sredstva administracije Predsedništva Srbije tokom mandata bivšeg predsednika Borisa Tadića trošila neracionalno nisu istinite. Apsolutno je neistinita tvrdnja da je garnitura novog predsednika u maju zatekla kasu u kojoj je već bilo potrošeno 80 odsto sredstava, tvrde u DS-u.

„Sredstva su trošena u skladu sa zakonom i budžetom na mesečnom nivou. To je podatak koji je lako utvrditi.
S druge strane, sasvim je moguće da su troškovi putovanja novog predsednika manji, s obzirom na činjenicu da je do sada na sebe preuzeo znatno manje međunarodnih obaveza. Podsećamo da je bivši predsednik tokom svog mandata prosečno mesečno provodio deset dana u inostranstvu, poboljšavajući veoma težak međunarodni položaj Srbije u svetu, koji je bio direktna posledica ratne politike devedesetih za koju se svesrdno zalagala između ostalih i tadašnja stranka predsednika Nikolića,kaže se u saopštenju Informativne službe Demokratske stranke. U ovoj prilici treba naglasiti i to da je nova administracija Predsedništva znatno uvećana, kao i da su plate zaposlenih uvećane za približno 10 procenata, što se svakako ne podudara sa podacima koje je iznela Preš služba Predsedništva, niti doprinosi adekvatnijem trošenju budžetskih sredstava“, kažu u DS-u.

Informativna službe Demokratske stranke oglasila se povodom tvrdnje da su se sredstva administracije Predsedništva Srbije tokom mandata bivšeg predsednika Borisa Tadića trošila neracionalno, kao i da su sadašnja administracija Predsedništva troši znatno manje raspoloživih sredstava.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.