Nesuglasice unutar DS - Da li je Tadić bio rasipnik?

Tvrdnje da su se sredstva administracije Predsedništva Srbije tokom mandata bivšeg predsednika Borisa Tadića trošila neracionalno nisu istinite. Apsolutno je neistinita tvrdnja da je garnitura novog predsednika u maju zatekla kasu u kojoj je već bilo potrošeno 80 odsto sredstava, tvrde u DS-u.

"Sredstva su trošena u skladu sa zakonom i budžetom na mesečnom nivou. To je podatak koji je lako utvrditi.
S druge strane, sasvim je moguće da su troškovi putovanja novog predsednika manji, s obzirom na činjenicu da je do sada na sebe preuzeo znatno manje međunarodnih obaveza. Podsećamo da je bivši predsednik tokom svog mandata prosečno mesečno provodio deset dana u inostranstvu, poboljšavajući veoma težak međunarodni položaj Srbije u svetu, koji je bio direktna posledica ratne politike devedesetih za koju se svesrdno zalagala između ostalih i tadašnja stranka predsednika Nikolića,kaže se u saopštenju Informativne službe Demokratske stranke. U ovoj prilici treba naglasiti i to da je nova administracija Predsedništva znatno uvećana, kao i da su plate zaposlenih uvećane za približno 10 procenata, što se svakako ne podudara sa podacima koje je iznela Preš služba Predsedništva, niti doprinosi adekvatnijem trošenju budžetskih sredstava", kažu u DS-u.

Informativna službe Demokratske stranke oglasila se povodom tvrdnje da su se sredstva administracije Predsedništva Srbije tokom mandata bivšeg predsednika Borisa Tadića trošila neracionalno, kao i da su sadašnja administracija Predsedništva troši znatno manje raspoloživih sredstava.

Pogledajte još