Zabrinuti otac: Ćerka mi je zbog Fejsbuka na polugodištu pala iz tri predmeta

0

Sve je više ljudi širom sveta koji javno priznaju da je korištenje društvenih mreža postalo deo njihovih svakodnevnih rituala, pa čak i na radnom mestu. Većina njih tvrdi da na Fesbuku Tviteru, Jutjubu… provodi više od deset sati dnevno, što je, prema mišljenju psihologa, pokazatelj zavisnosti.

Negativne ocene

Da je zavisnost o društvenim mrežama uistinu veliki problem koji se ne može rešiti bez pomoći stručne osobe, potvrdio je i Sarajlija S. M., koji je u razgovoru za list „Dnevni Avaz“ ispričao kako njegova 15-godišnja ćerka na internetu dnevno provodi čak po 17 sati.

Kako kaže, sati provedeni na Fejsbuku uticali su na to da ova nekadašnja odlikašica i učenica generacije na prvom polugodištu ove školske godine iz tri predmeta ima negativne ocene.

– Profil je napravila pre tri godine, jer su ga imale i sve njene drugarice. Nisam se u početku bunio jer je za kompjuterom dnevno provodila sat ili dva, a sada po celu noć i dan – kaže ovaj Sarajlija.

On tvrdi da ćerkino ponašanje ukazuje na to da je postala zavisnik o internetu, odnosno društvenim mrežama.

– Čim dođe iz škole, baci ruksak i sa svojih 3.000 „drugova“ se dopisuje. Kada joj uzmem laptop, postaje histerična, nervozna ili povučena. Imam osjećaj da se, dok je za računarom, potpuno „preseli“ u virtuelni svet. Školu je skroz zapostavila – kaže zabrinuti otac.

(Izvor: Dnevni Avaz)

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.