Andre Agasi: Kako protiv Novaka? Jedino tučom

Nekada najveći rival Pita Samprasa dodao je i da smatra da trenutno traje ’zlatno doba tenisa’ jer su po njegovom mišljenju Federer, Nadal i Đoković trojica najboljih u istoriji.

- Pa, da razmislim (smeh). Verovatno bih se potukao sa njim u svlačionici pre meča. Možda bih tu imao šansu, možda, ne znam. Neverovatno je gledati kako se standard konstantno podiže. Počinjete da se pitate kako je to moguće? - rekao je Agasi na pitanje kako bi se suprotstavio Đokoviću.

- Ono što je Federer radio kada se pojavio, u velikoj meri sam zbog toga rekao zbogom tenisu. Jednostavno, to je bio drugačiji standard tenisa. Praktično su drugačija pravila kada ovi moci rade ono što mogu da rade. Igra je postala mnogo bolja. Federer je podigao nivo, zatim je Nadal dostigao taj nivo i podigao ga, a onda je Đoković u jednom periodu čak još više podigao nivo. Sada se odjednom priključio i Mari. Kada vidim prvu trojicu tenisera vidim ono što istorija naziva ’zlatim dobom tenisa’. Pričamo o verovatno trojici najboljih svih vremena. Đoković još uvek mora da pređe određeni put, ali imati trojicu najboljih u istoriji u istoj generaciji, to je neverovatno - naveo je poznati teniser.

Agasi je na pitanja novinara odgovarao pre drugog polufinala, ali je rekao da je po njegovom mišljenju Đoković favorit u finalu bez obzira ko mu bude rival.

- U svakom slučaju mislim daje Novak favorit, zbog kvaliteta igre nakon što je dobio ’drugi život’ posle pobede nad Vavrinkom. On sigurno ima mnogo toga da dokaže nakon finala US opena. On igra dobro ovde. Ono što on planira je da se ostvari kao jedan od velikana u istoriji tenisa. Mislim da mu odgovara da ima dva dana odmora, biće svež, a to je velika razlika.

(Izvor: B92)

Pogledajte još