Platini za ukidanje januarskog prelaznog roka

0

Predsednik Evropske fudbalske unije (UEFA) Mišel Platini, rekao je da bi trebalo promeniti pravila prelaznih rokova. Platini je izjavio da bi trebalo ukinuti ili ograničiti januarski prelazni rok jer loše utiče na domaća i strana takmičenja.

– Treneri ne mogu da budu srećni jer ne znaju da li će ligu završiti sa timom koji su imali na početku. Neprihvatljivo je da fudbaler u prvom delu sezone nastupa za jedan klub, a da u nastavku promeni sredinu i igra protiv bivše ekipe. Taj prelazni rok je stvoren zbog izvesnog broja transfera, ali misli da ne donosi dobrobit takmičenjima – rekao je Platini.

Sa njim se saglasio i menadžer Arsenala Arsen Venger.

– Zimski prelazni rok bi trebalo da ukinu ili ograniče na dva igrača. Nije pošteno, Njukasl je doveo šest ili sedam fudbalera i to nije isti tim sa početka sezone. Igrače u ovom periodu prodaju klubovi koji imaju finansijske probleme ili su fudbaleri nezadovoljni statusom u timu- objasnio je Venger.

Za razliku od Arsenala, koji još nije doveo pojačanje u januaru, Njukasl nije gubio vreme, pa su u pauzi prvenstva „crno-beli“ dres zadužili Masadio Hajdara, Matje Debuši, Joan Gufran i Mapu Jang Mbiva.

(Izvor: B92)

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.