Radnici Kolubare na ime tužbi uzeli 24 miliona evra

Kako piše, "Kurir" nedavno postavljeni direktor „Kolubare“ Milorad Grčić skoro je izjavio da je u prošloj godini ovo javno preduzeće pretrpelo veliku štetu jer je jedan broj zaposlenih tužio firmu zbog naknada za smenski rad, iako se po Zakonu o radu smenski rad već isplaćuje.

- Uz pomoć advokata, ti radnici su našli rupu u zakonu i lošu odredbu u kolektivnom ugovoru, koja im je omogućila da kroz tužbu još jednom dobiju naknadu na teret „Kolubare“. Za tu namenu lane je otišlo 2,4 milijarde dinara, a advokat je na legalan način, kroz procenat od dobijenih tužbi, zaradio 1,5 miliona evra - izjavio je Grčić. On je izjavio i da se prethodnih godina u „Kolubari“ mnogo više trošilo nego što se zarađivalo.

Ukupni gubici su veći od 11,5 milijardi dinara, a stvarni gubitak bi bio i veći da u rekordnoj 2011. godini taj minus nije pretvoren u dobit korišćenjem procene osnovnih sredstava.

Nebojša Ćeran je bio na čelu „Kolubare“ kada je kuća Radosava Savatijevića Keneta procenjena na 3,4 miliona evra i kada mu je isplaćeno 1,2 miliona evra na ime eksproprijacije.

Da bi proverila tvrdnje o Kenetovoj navodnoj parceli od 20 ari zahvaljujući kojoj je dobio novac za eksproprijaciju, ekipa Kurira juče se uputila u Vreoce. Nakon što je novinarka porazgovarala s meštanima, Kene ju je pozvao u želji da „objasni“ šta se zapravo dešava i tom prilikom rekao da je za seks uvek raspoložen.

- Ja sam 30 godina privatnik i naravno da ću imati kuću i auto - rekao je Kene, a nakon toga nastavio: - Možemo da popijemo piće, ali nemojte me zvati naredna tri dana jer ću biti u švaleraciji s poznatom gospođicom. Ako me budete zvali, moraćete s njom da pričate.

Pogledajte još