Profesor fizičkog koji je ubio dirketora zbog otkaza, osuđen na 35 godina zatvora

0

Krivično Veće Višeg suda u Jagodini osudilo je na 35 godina zatvora profesora fizičkog vaspitanja Pljoprivredno-veterinarske škole u Rekovcu Jevtu Jevtića (61) zbog ubistva direktora te škole Darka Vitića (43), potvrdio je danas predsednik Višeg suda Dragan Janićijević.

Krivičnom veću je predsedavala sudija Jasminka Velisavljević. Ubistvo se dogodilo 28.februara 2011.godine u kancelariji Vitića, koji je preminuo 21.marta te godine u Kliničkom centru u Kragujevcu od posledica ranjavanja, javlja Tanjug.

Sudija Velisavljević je Jevtiću izrekla i kaznu od godinu dana za nedozvoljenu proizvodnju, držanje i promet oružja i dodala presudu Apelacionog suda u Kragujevcu od osam meseci zbog obljube u pokušaju učenice te škole i zloupotrebe položaja.

Sa dodatnim kaznama Javtić će u zatvoru provesti 36 godina i osam meseci.

Jevtić je Vitiću, nakon kraćeg verbalnog duela, pucao u stomak iz pištolja „magnum 357“, za koji je imao urednu dozvolu, zbog toga što mu nije odložio odlazak u zatvor zbog krivičnog dela obljube u pokušaju.

Od tri ispaljena metka dva su završila u stomaku Vitića, oštetivši mu bubrege, jetru, slezenu, gušteraču… Sve vreme od ranjavanja Vitić je proveo u Intenzivnoj nezi, samo je povremeno dolazio svesti. Jevtić i Vitić su iz iste opštine Rekovac, Jevtić je iz sela Tečić, a Vitić iz Belušića.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.