Đoković: Marej će biti spreman za finale!

Đoković brani trofej u Melburnu, sutra od 9.30 boriće se za četvrtu titulu na tom turniru.

On bi mogao da postane prvi teniser u Open eri koji je tri puta uzastopno osvajao Australijan open.

"To je moj najuspešnji grend slem turnir i odgovaraju mi uslovi, posebno na Rod Lejver areni", rekao je prvi teniser sveta.

"Takođe, to je i prvi veliki turnir u godini. Ovoga puta smo imali više vremena za odmor, da napunimo baterije i popravimo neke stvari. Želite spremni da izađete na teren i osvojite prvi veliki trofej u sezoni. Mislim da je to početak koji svaki teniser priželjkuje", dodao je Đoković.

Đoković je imao dva dana odmora uoči finala, nakon što je u četvrtak u polufinalu posle tri seta pobedio Španca Davida Ferera, dok je Mari juče posle pet setova izbacio Švajcarca Rodžera Federera.

Đoković, međutim, smatra da to neće uticati na sutrašnji meč.

"Endi je juče igrao pet setova protiv Rodžera. Ali, osim toga, on nije imao ozbiljniji test na celom turniru. Takođe, on je jedan od fizički najspremnijih i najjačih igrača. Siguran sam da će biti potpuno spreman za finale", rekao je Đoković.

Đoković i Marej su do sada igrali 17 puta, a u 10 mečeva pobedio je srpski teniser. Britanac je pobedio u prošlogodišnjem finalu Ju Es opena, ali je Đoković dobio njihov poslednji meč na završnom ATP turniru.

"Mislim da je Endi tada zaslužio trofej, pošto je mnogo godina u samom vrhu. Igrao je mnogo finala na grend slem turnirima i konačno je uspeo da osvoji titulu. To mu je donelo dodatno samopouzdanje za nastavak karijere", rekao je Đoković.

"Poslednjih šest, sedam mečeva sa Endijem bili su dugi i fizički zahtevni, na grend slemovima igrali smo i na tri i na pet setova. Očekujem da će se i sutra ponoviti slična situacija, očekujem dugu razmenu udaraca i spreman sam za to", rekao je Đoković.

Beta

Pogledajte još