Kusturica: Hoće da mi otmu Andrićgrad

- Lokalnoj vlasti sporno je, navodno, poslovanje Andrićgrada. Nakon što im dostavimo finansijske izveštaje, potpuno tačne i lako proverljive, oni ih usvoje, ali onda u novinama pokreću priču o poravnanju računa. Kada naši emisari pitaju o kakvom poravnjanju se radi, oni nemušto sležu ramenima. Kako se to dva puta dogodilo, shvatio sam da hoće da me oteraju iz Andrićgrada i da oni ujašu na belom konju. Interes im je novac. Andrićgrad, iako u fazi gradnje, prihoduje i postaje samoodrživ - kaže Kusturica za Blic

Priča reditelj da je sa čelnicima opštine pokušavao da izgladi nesporazum, ali da nije vredelo.

- Njihov argument je Andrićgrad u Višegradu, a ne Višegrad u Andrićgradu. Nisam protiv, ali strahujem. Ista ta garnitura vladala je od 1995. do 2008. Za to vreme nisu se setili da osvetle stari višegradski most, jedino lepo u varoši - prenosi Blic.

Srpska demokratska stranka (SDS) Republike Srpske (RS)
saopštila je da je normalna stvar da građani Višegrada znaju na šta se troši njihov novac i da je iznenađena uvredama koje je reditelj Emir Kusturica izneo na račun te stranke i opštinskog rukovodstva u Višegradu.

U saopštenju se podseća da je Kusturica uvredljivo reagovao pošto su SDS i opštinsko rukovodstvo Višegrada zatražili da se utvrdi vlasnička struktura i koliko je para potrošeno na izgradnju Andrićgrada u tom gradu na istoku RS, odnosno BiH.

Pogledajte još