Srbija bez Tipsarevića protiv Belgije

Tipsarević je odluku da propusti meč protiv Belgije saigračima iz reprezentacije i selektoru Bogdanu Obradoviću saopštio nakon konsultacija sa lekarom i svojim stručnim timom.

"Veoma sam razočaran i tužan što sam prvi put nakon 14 godina kontinuiranog igranja za Dejvis Kup reprezentaciju Srbije, prinuđen da se zbog povrede povučem iz tima sa kojim sam doživeo najlepše trenutke u karijeri. Do poslednjeg trenutka sam se nadao da će nešto da se promeni i da ću biti u stanju da protiv Belgijanaca pružim maksimum kao što sam to uvek radio za reprezentaciju Srbije", rekao je Tipsarević.

On je dodao da mu je teško, ali da se "takve stvari dešavaju kad se najmanje nadaš".
"Srbija ima fenomenalan tim i u singlu i u dublu, imamo svetskog broja jedan, Novaka Đokovića koji je u sjajnoj formi, Viktora Troickog, koji je najbolje mečeve u karijeri odigrao upravo za reprezentaciju i Nenada Zimonjića, jednog od najboljih dubl igrača na svetu i siguran sam da je Srbija i bez mene svakako favorit za prolazak u naredno kolo", poručio je Tipsarević.

Dueli prvog kola Svetske grupe Dejvis kupa na programu su od 1. do 3. februara, a Belgija će dočekati selekciju Srbije u mestu Šalroa.

( Tanjug)

Pogledajte još