Čović: Nemam nameru da odem iz Zvezde!

Čović je rekao da ni od Džajića nije čuo da odlazi, kao i da ne uslovljava sa kim će nastaviti da radi u Zvezdi za koju je kazao da joj je sva imovina pod hipotekom i račun u višemesečnoj blokadi.

"Ja nisam čuo od Dragana Džajića kada je izlazio iz Zvezde (posle incidenta) da je podneo ostavku", rekao je Čović. On je potom dodao i da ni na koji način nije izazvao incident sa predsednikom kluba.

"Nemam nameru da napuštam fudbalski klub i nemam nameru da uslovljavam da li će raditi ovaj ili onaj", rekao je Čović i istakao da Zvezda mora da promeni način rada ako želi da smanji
višemilionski dug.

Čović je rekao da su njegova neslaganja sa Džajićem počela zbog Fonda za pomoć Zvezdi, ali je potom dodao da se nisu slagali ni po pitanju smanjenja broja zaposlenih u Zvezdi, kojih ima 200, kao niti po pitanju smanjenja troškova.

"Počelo je oko Fonda za pomoć Crvenoj Zvezdi. Imao sam sa Džajićem potpuno otvoren odnos i nisam ništa želeo da radim bez njegovog znanja", rekao je Čović i podsetio da je predložio da Zvezdina fondacija otvori devizni i dinarski račun na koji bi svi koji žele mogli da uplate novac za pomoć klubu.

Čović je rekao da je potom u javnost izašla priča o tome da je on od bivših igrača Zvezde tražio da pomognu klubu, što, kako je naveo, nije tačno već je račun za pomoć namenjen za sve one koji žele da pomognu klubu.

"Sporno je što je neko napravio zamenu teza. Nikada nisam pomenuo bivše fudbalere nego jedan opšti fond koji je otvoren za sve. Svi ostali problemi proistekli iz toga, nismo mogli da dovedemo dva igrača, pa nam je to otišlo u medije...", rekao je Čović.

Govoreći o incidentu u prostorijama kluba kada se sukobio sa predsednikom kluba, Čović je rekao da nije tačno da ga je Džajić udario.

"Džajić je bio previše uzbuđen. Koristio je neke reči koje ne priliče njemu, a onda je pokušao da inscenira fizički obračun, krenuo je na mene, ja sam to izbegao...", rekao je Čović i dodao da ne želi više o tome da govori jer taj slučaj šteti interesima kluba.

Čović je rekao da nastavlja da obilazi banke i poverioce kojima Zvezda duguje, kao i da je aktuelna uprava dug od 48 miliona evra uspela da smanji za 4,5 miliona.

Beta

Pogledajte još