Taksista vozio sa 4,4 promila alkohola

Gotovo filmska scena odigrala se u subotu oko podneva u Deligradskoj ulici na Savskom vencu kada su zaposleni u „Žutom taksiju“ primetili da se s njihovim kolegom događa nešto čudno. Kako su posumnjali da je pijan, obavestili su policiju, ali ona nije mogla da interveniše, budući da M. P. nije vozio, već čekao vožnju na satajlištu.

Kako bi izbegli rizik da pijan pokupi neku mušteriju, zaposleni su iscenirali poziv za vožnju. M. P. je mortus pijan upalio automobil i krenuo „da radi“, da bi ga policija presrela samo deset metara dalje.

- Kolega nije umeo da sastavi rečenicu, a kada smo ga upitali za njegov broj telefona, samo nam je nerazgovetno izdiktirao 15 cifara. Srećom, tragedija je izbegnuta, a jedini način da sačuvamo i njega i mušterije od eventulne nesreće bio je da ga uputimo na lažnu adresu - kaže Miodrag Vračević iz „Žutog taksija“.

On napominje da je M. P. kod njih radio dve godine, a već 20 godina kao taksista, ali da dosad nije bilo pritužbi da je viđen u alkoholisanom stanju. U MUP-u nam je rečeno da je pijani taksista prebačen na toksikologiju na VMA, nakon čega je vraćen u stanicu na trežnjenje i prosleđen sudiji za prekršaje, koji će mu odrediti kaznu.

Poslednjih nekoliko godina nije zabeležen slučaj sličan ovom među beogradskim vozačima, dok je jedan od državnih rekordera Novosađanin Ž. H., koji je upravljao automobilom sa 5,1 promila! I iz beogradskih taksi udruženja kažu da ne pamte slučajeve pijanih kolega za volanom, dok Obren Šiljković iz Sekretarijata za inspekcijske poslove dodaje da se nešto slično nije dogodilo minimum šest godina.

- Do sada je s taksistima bilo problema drugačije prirode, kada je morala da reaguje interventna patrola, na primer kada odbijaju alko-test, ali hvatanje ovako pijanih taksista nije zabeleženo - kaže Šiljković.


Lestvica opijenosti
Umerena 0,1-0,5
Srednja 0,51-1,2
Teška 1,21-1,6
Veoma teška 1,61-2
Potpuna opijenost 2 i više

24sata.rs

Pogledajte još