Vučić: Uhapsićemo Šarića do leta

"Verujem da Dačić zna šta govori, on vodi Vladu. Ponavljam, bilo ko, pa makar i iz mog okruženja, bilo ko, odgovaraće ako je sarađivao sa Šarićem", rekao je prvi potpredsednik Vlade Srbije.

On je dodao da bi slučaj Šarić mogao da bude završen u prvoj polovini ove godine.

"Radimo sa evropskim i svetskim službama u pokušaju pronalaženja gospodina Šarića i mislim da ćemo taj posao završiti ove godine, u prvom delu godine", rekao je on.

Upitan da li će slučaj bivšeg šefa kabineta ministra unutrašnjih poslova Branka Lazarevića otežati situaciju u vladi, Vučić je kazao da ne zeli da reaguje na pojedinačne slučajeve, da država reaguje na prijave i da može jedino da poruči da će snositi odgovornost bilo ko ko je sarađivao sa Šarićem i vršio krivična dela.

Dačić je izjavio u subotu da su navodi da je Lazarević bio u vezi sa Darkom Šarićem još jedan pokušaj da se kompromituju on i Vlada Srbije.

Odgovarajući na novinarska pitanja, Vučić je rekao da su pitanja o izboru direktora policije i načelnika uprava policije u Novom Sadu i Nišu pitanje za ministra unutrašnjih poslova Ivicu Dačića, ali da je u Nišu posebno nepodnošljiva situacija i da se plaši da se tamo kriju "strašne stvari", odnosno da je nastao novi narko klan.

"Situacija u Nišu je sve opasnija i teža i potrebno ju je hitno menjati", rekao je potpredsednik Vlade.

Vučić je dodao da je među prioritetima zakon o poreklu imovine i da očekuje da će biti usvojen u narednih nekoliko meseci.

Prvi potpredsednik vlade je kazao da se sastao sa predstavnicima Saveta za borbu protiv korupcije i da su državni organi preuzeli predmete tog saveta.

(Beta)

Pogledajte još