Radnički bolji od Partizana u Kragujevcu

Najefikasniji u ekipi Radničkog bio je Aleksandar Ćapin sa 23 poenom, a uz to je imao i šest asistencija i dva skoka, dok je Teriko Vajt dodao 13, a Stefan Birčević je ubacio 11.

U ekipi Partizana istakli su se kapiten Vladimir Lučić sa 20 poena i šest uhvaćenih lopti, dok je Đorđe Gagić ubacio 14, a Davis Bertans dodao je 11.

Partizanu je ovo sedmi, a drugi u poslednje tri utakmice, poraz u ligi, dok je Radnički upisao treći vezani trijumf.

Crno-beli su mnogo agresivnije ušli u meč, pa su sredinom prvog perioda imali prednost od osam koševa 12:4, a posle prve četvrtine imali plus od četiri poena.

Domaćin je mnogo čvrsće odigrao u odbrani u drugoj četvrtini utakmice, pa su serijom od 16:2 pred kraj drugog perioda došli na plus osam (30:22), međutim, ekipa Duška Vujoševića je do odmora uspela da smanji deficit za kragujevčanima.

U drugom delu meča, viđena je mnogo bolja košarka na obe strane, pa je prestojala veoma ubudljiva završnica meča u kojoj je Partizan smanjio deficit na samo koš razlike (75:74), ali je Radnički već u sledećem napadu rešio dilemu pobednika i zasluženo trijumfovao.

Radnički je ovom pobedom pred domaćom publikom povećao šanse za plasman na završni turnir lige, dok je Partizan umanjio šanse.

Kragujevčani sada imaju skor od 11 trijumfa iz 19 mečeva i na deobi su četvrtog mesta sa Cedevitom i podgoričkom Budućnosti, dok Partizan ima skor od 12 pobeda i sedam poraza.

Na čelu tabele vodi Igokea sa 15 trijumfa i četiri poraza, dok je Crvena zvezda BG drugoplasirana sa skorom do 13 trijumfa iz 19 mečeva, a Partizan je na trećem mestu.

Ali to nije jedini poraz crno-belih danas. Naime, Fudbaleri Partizana izgubili su u Antaliji od ekipe južnokorejskog Pohang Stilersa sa 3:1 (2:1), u trećem kontrolnom meču tokom priprema za nastavak sezone.

Beta

Pogledajte još