Hit: Vlasnik sajta "Kik Es Torents" u Studenjaku

Postoji li iko u ovoj zemlji ko je nakačen na internet, a da nijednom u životu nije skinuo film pomoću torenta? Ovo je samo retoričko pitanje koje ima za cilj da vas uvede u priču od koje ćete verovatno doživeti šok, koji će u vama, uvereni smo, izazvati dozu nacionalnog ponosa.

“Kik Es Torents”, drugi najveći torent sajt na svetu, odmah posle Pajrat Beja – barem prema tvrdnjama TorrentFreak.com, portala posvećenog samo vestima iz ovog domena, pao je juče, verovatno zbog isteka registracije, pa ljudi širom sveta nisu bili u mogućnosti da mu pristupe.

Da nije bilo ove vesti s margina globalne mreže, nikada ne bismo saznali da je taj sajt u vlasništvu našeg čoveka, izvesnog Miloja Stepanovića, na adresi Tošin bunar 149!

Međutim, na adresi koja je navedena na sajtu za registraciju domena nema nikoga s tim imenom i prezimenom. Dovitljivi kreator sajta za distribuciju ilegalnog sadržaja je za svoju adresu ostavio jedan od delova Studentskog grada!

(old_image)

Tošin Bunar broj 149 pripada Drugom bloku ovog studentskog kompleksa u kome nikad nisu čuli za to ime i prezime. Na recepciji u prizemlju pripadnik obezbeđenja tvrdi da Miloja Stepanovića nema u evidenciji. On lično nikad nije ni čuo za studenta s tim imenom i prezimenom.

Ni studenti koji stanuju na ovoj adresi nisu čuli za Miloja. Danilo iz Nikšića kaže da ne zna za njega i pohvaljuje domišljatost ove, za sada, nepoznate osobe.

"Prvi put čujem. Ko je on? Ahahahaha, kakav car, bolje mesto za varanje administracije ne postoji! Pa, ovde niko ne zna adresu na kojoj stanuje, jedino možda po računima koji stižu može da se sazna. Inače, svi se određuju prema blokovima, lamelama i ulazima"
, objašnjava Danilo.

Očito je da je ovo odličan način da se vlasnik sajta zaštiti od krivičnog gonjenja besne filmsko-muzičke industrije, koja ne štedi novac da uništi provajdere besplatnog sadržaja za koji oni svake godine daju milijarde američkih dolara.

(Telegraf)

Pogledajte još