Ljubomora: Afrikanka ubila muža dok je spavao

Prvi rezultati istrage govore da je Sabin tupim predmetom ubila muža na spavanju, a zatim pokušala sebi da oduzme život velikom dozom lekova. Nezvanično, motiv je ljubomora, jer je Branko, navodno, varao suprugu.

U iznajmljenom stanu u kojem je živeo, u Ulici Petra Lekovića, Marić je više puta udaren tupim predmetom po glavi dok je spavao, nakon čega je preminuo. Njegova supruga Sabin, koja je osumnjičena za zločin, progutala je veću količinu lekova za smirenje u nameri da se ubije.

Uviđajna ekipa policije nije uspela sa sigurnošću da utvrdi čime je izvršen zločin, jer je Sabin, kako se pretpostavlja, oružje sakrila. Rane na glavi ubijenog Marića, od kojih je i preminuo, nanete su tupim predmetom nalik na čekić ili tučak za meso. Telo muškarca predato je na obdukciju koja će utvrditi uzrok njegove smrti, rečeno je u MUP-u.

Tragediju je otkrila dadilja koja je došla da čuva decu. Odmah je pozvala Hitnu pomoć i policiju, koji su ženu osumnjičenu za ubistvo prevezli u Urgentni centar.

"Lekari su zatekli telo muškarca starog oko 39 godina, čiji su smrt konstatovali, kao i ženu starosti od oko 30 godina u stanju bez svesti, koja je prevezena na odeljenje za reanimaciju Urgentnog centra"
, rekao je Mirko Lutovac iz Hitne pomoći.

Stanje Sabin je stabilno i nije životno ugrožena.

"Žena je i dalje u Odeljenju za reanimaciju i u toku su dijagnostičke analize koje je bi trebalo da pokažu šta se sa njom zaista dogodilo"
, rekla je Zorica Marković, šefica kancelarije za informisanje Kliničkog centra Srbije.

Policija je završila uviđaj, ali nisu saopšteni detalji o okolnostima tog slučaja.

Deca spavala u drugoj sobi

U trenutku tragedije, u jednoj od soba spavala su deca Branka i Sabine Marić. Njih je probudila policija, a bebisiterka ih je dok je trajao uviđaj odvela u stan prvih komšija. Ubrzo je po njih došao službenik Centra za socijalni rad, koji će se o njima brinuti do određivanja staratelja.

(24sata)

Pogledajte još