Nova Varoš: Spasio mladića iz nabujale Bistrice

0

Novovarošanin Tomo Mlađenović spasao je iz nabujale reke Bistrice Bojana Bojovića iz Prijepolja koji je automobilom sleteo u nadošlu reku, rečeno je danas novinarima u Novoj Varoši.

Bojan Bojović (25), trgovac iz Prijepolja, proveo je nekoliko dana u u užičkoj bolnici i danas su on i Mlađenović (37) ispričali šta se dogodilo.

„Vraćao sam se oko ponoći iz Nove Varoši i sleteo „golfom“ u nadošlu Bistricu. Samo se toga sećam“, rekao je Bojović i dodao da sve drugo, a pre svega to da je i danas živ, duguje Tomu Mlađenoviću. Mlađenović, bravar u fabrici „Zlatarplast“, ispričao da je izašao oko 23 sata ispred kuće da zapali cigaretu i ugledao vozilo kako skreće sa puta prema reci.

„Pomislio sam da će udariti u parkirani bager sa gradilišta mini hidroelektrane na Bistrici, ali je vozilo, uz prasak, sletelo u reku. Čuo sam samo kratkotrajno oglašavanje sirene i tada je sve zamrlo“, rekao je Mlađenović.

On je dodao da je odmah ušao u kuću, dograbio baterijsku lampu, obuo čizme i potrčao oko 300 metara do mesta gde je vozilo sletelo.

Mlađenović je kazao da je uspeo da iz vozila izvuče onesvešćenog Bojana i prebaci ga u najbližu medicinsku ustanovu. „Ko zna šta bi se dogodilo da nije bilo Toma.

Onesvešćen, ne bih mogao ništa da uradimi i verovatno bih se smrzao u nabujaloj reci“, rekao je Bojan Bojović.

Izvor: Kurir, Beta

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.