Vukoičić: Idemo na pobedu protiv Uniksa

Košarkaši Crvene zvezde sutra od 19.30 u hali Pionir igraju protiv Uniksa iz Kazanja utakmicu četvrtog kola Grupe L druge faze Evrokupa.

"U prvoj utakmici nismo uspeli da izdržimo pritisak, ali mislim da smo posle tog poraza jači. Nismo favoriti i ne možemo da pretimo, ali naš prvi cilj je pobeda. Želimo da pobedimo i sa jednim poenom razlike, a bili bismo zadovljni i većom razlikom", rekao je Vukoičić na konferenciji za novinare u Beogradu.

Zvezda je prošle srede izgubila na gostovanju od Uniksa sa 59:78 i potrebna joj je pobeda od 20 razlike i veća kako bi u međusobnom duelu bila bolja od ruskog tima.

"Ne ide da pravimo strategiju. Uniks je ove sezone pokazao dva lica, igraju od sjaja do očaja. Znali su da igraju dobro, ali i da podbace, a mi ne znamo u kakvom će raspoloženju sutra igrati. Sigurno je na njih ostavio traga neuspeh u kvalifikacijama za Evroligu i zbog toga su razočarani", rekao je on.

Zvezda je poslednja na tabeli Grupe L sa jednom pobedom i dva poraza, dok Uniks ima pobedu više.

"Nismo u fantastičnoj situaciji, ali nismo ni u toliko lošoj. Možemo da prođemo dalje i ako pobedimo preostale tri utakmice sa po jednim poenom razlike. Nismo toliko moćni da možemo da pretimo, ali ima još da se igra. Timovi u našoj grupi su do sada igrali sa različitim učincima i raspoloženjima. Nema garancije da ćete nekoga da dobijete", rekao je trener crveno-belih.

Košarkaš Crvene zvezde Vuk Radivojević rekao je da je njegova ekipa mnogo naučila iz prošlonedeljnog poraza i da želi da se revanšira Uniksu.

"Znamo gde smo grešili i trudićemo se to da ispravimo. Od ove utakmice sve zavisi i moramo da pobedimo. Osim mene i (Igora) Rakočevića nijedan naš igrač nije igrao u atmosferi kakva je bila protiv Galatasaraja. Moramo da iskoristimo podršku navijača", rekao je Radivojević.

Karte za utakmicu su rasprodate, a Vukoičić i Radivojević pozvali su navijače da korektno navijaju jer je Zvezda ove sezone u nekoliko navrata kažnjavana zbog incidenata na utakmicama u Evrokupu i suočava se sa kaznom igranja bez prisustva publike.

Beta

Pogledajte još