Tri načina da se izborite sa paničnim napadima

Kada osećaj panike i uznemirenosti obuzme vaše telo probajte da uz pomoć ovih jednostavnih tehnika suzbijete anksioznost.

Radite sklekove

Sklekovi su najbolji način da skrenete misli sa mentalne anskioznosti i obezbedite dovoljnoj količini krvi da prostruji kroz vaše telo, kako bi vam bilo lakše. Sklekovi nas čine jačim, ne samo fizički već omogućavaju da razmišljamo trezvenije zbog ubrzane cirkulacije krvi kroz naš mozak. Kada počnete da ih radite manje ćete razmišljati o svojim problemima, čime ćete redukovati anskioznost.

Duboko udišite

Kada osetite da se suočavate sa panikom i mislite da nećete uspeti da se izborite sa njom, duboko udahnite par puta. Smislite neki racionalan plan i osmislite akciju koja će učiniti da ne razmišljate negativno i dopustite panici da zavlada. Udahnite, sedite mirno par minuta, osluškujte ama baš svaki šum oko sebe, jer ćete na taj način odvratiti misli od problema. Dišite duboko dok se ne osetite mirnije.

Vozite bicikl

Možda zvuči glupo, ali zaista pomaže. Ne samo da je vožnja bicikla svojevrsna vežba, već vas ubacuje u tempo ritmičkog vežbanja. Dok se vozite kroz parkove, vi se vezujete za prirodu što vam pomaže da nađete mir.

Izvor: B92; Superžena

Pogledajte još