Riblja čorba snima visokobudžetni spot u dvorcu „Dunđerski“!

Odlučili smo da uradimo visokobudžetni spot za ovu pesmu. Snimaćemo ga krajem februara, u dvorcu 'Dunđerski' kod Bečeja“, otkriva premijerno za Nadlanu.com basista Miša Aleksić. „Režiraće ga mlada Jelena Mitrović koja je upravo završila Akademiju umetnosti, spot će biti rađen u koprodukciji dve kuće, 'Red & Blue' i 'Cinelux Plus'. Dvorac je prelep, atmosfera za taj spot sjajna. Tu je ergela konja, džinovska bašta... Čak ćemo, verovatno, iznajmiti helikopter, tako da bi odozgo snimali ceo prizor nastupa grupe. Postojaće dve radnje u spotu – pored svirke benda u bašti dvorca, paralelno će se pratiti ono što će snimati Bora sa glumcima i statistima“.

Spotovi Riblje čorbe (na slici sa producentom Džonom Mekojem, četvrti sleva) sa naglašenom ljubavnom tematikom u poslednjih nekoliko godina („Ljubav ovde više ne stanuje“, „Poslednja pesma o tebi“...) su jako dobro prolazili, „miriše“ da bi to moglo da se desi i sa „Užasno mi nedostaje“. Pesmu za koju je muziku napisao Vidoja Božinović Džindžer, a tekst, naravno, Bora, trebalo je, podsetimo, prvobitno da snimi Svetlana Ceca Ražnatović, međutim, pošto se to nije desilo, ona se našla na novom Čorbinom albumu. Takav epilog je, po opštem mišljenju, pun pogodak, jer „Užasno mi nedostaje“ predstavlja bend u potpuno drugačijem (simfo/gotik/metal/Nightwish/Purple/Zeppelin, razna su poređenja...) izdanju od svega što su snimili do sada, i izvesno je da će predstavljati snažan koncertni adut na nastupima koji će uslediti.

Riblja čorba je, još pre izlaska albuma „Uzbuna“, u beogradskom bioskopu „Roda“ snimila spotove za naslovnu pesmu i za „Malograđansku“.

Pogledajte još