Požar na Vračaru: Vatrogasci spasli sedmogodišnje dete i tri žene

Kako je izjavio saradnik za odnose sa medijima u Hitnoj pomoći Mirko Lutovac, devojčica uzrasta oko sedam godina prevezena je u Univerzitetsku dečiju kliniku u Tiršovoj ulici.

Njena majka, stara oko 38 godina, kao i druge dve žene od kojih je jedna stara oko 24, a druga oko 66 godina prevezene su na VMA, rekao je Lutovac.

On je dodao da tom prilikom nije bilo povreda kao što su opekotine i da su na lice mesta bile poslate tri lekarske ekipe.

"U Ulici Ivana Đaje 12 u Beogradu oko 06.30 časova izbio je požar u podrumskim prostorijama koji je brzom intervencijom vatrogasaca ugašen i u kojem nije bilo povređenih osoba", izjavila je načelnica Uprave za vanredne situacije u Beogradu Sanja Vuksanović Žugić.

Ona je istakla da je požar izbio u podrumskom delu stambene zgrade i gorele su stare stvari, da je vatra bila delimično zahvatila adaptirani stan u podrumu.

U gašenju požara angažovano je pet vatrogasnih vozila sa 20 vatrogasaca, rekla je Vuksanović Žugić i dodala da će nadležni organi utvrditi uzrok požara.

(Blic, agencije)

Pogledajte još