Tajna otkrivena: Kako je Majkl Džekson izvodio čuveni antigravitacioni ples ?

Famozni pokret u "Moonwalkeru", koji kralj popa Majkl Džekson i njegova plesna grupa izvode sa takvom lakoćom, misterija je koja je godinama intrigirala mnoge ljubitelje "cool ponašanja" na podijumu za ples. Eto, neki od nas su to bez uspeha pokušavali da "provale" pred televizorom gledajući Majkla kako prkosti sili gravitacije kao da nije sa ove planete.

Ali, misteriji je došao kraj i sada se osećamo nekako - prevarenima. Jer, ne, Majkl nije imao specijalne moći da "hoda po Mesecu", već je iza sebe imao tim veštih dizajnera-pronalazača. Mada, bez sumnje, takav profesionalizam zaslužuje da mu skinemo čuveni šeširić i svetlucavu rukavicu.

Da li je porodica Đogani došla do ovih cipela, s obzirom da su nezvanično najveći fanovi pokojnog Džeksona na našim prostorima?

Naime, antigravitacioni nagib telom zapravo je bio moguć zahvaljujući specijalno dizajniranim cipelama koje su još 1993. godine, zajedno sa Majklom Džeksonom, patentirali pronalazači Majk L. Buš i Denis Tompkins. Ove "Moonwalker"-cipele su kompleksnog dizajna sa specijalnom petom koja omogućava plesaču da "pomeri" svoj centar gravitacije.

Evo i patenta koji je prijavljen u SAD zajedno sa skicama dizajna ovih specijalnih cipela.

(old_image)

Nemojte biti razočarani, jer ovo je izum za poštovanje. Još samo da na osnovu ovih nacrta napravimo te cipele i konačno krenemo da "hodamo po Mesecu".

Pogledajte još