Saveti za početak nove veze

1. Zavisiti od drugoga

Ovo prilagođavanje je posebno tesko ako ste po prirodi nezavisna osoba. Ali zapravo uopšte nije loše da se opustite i prepustite da neko brine o vama. Na taj način će te i najlakše videti sa kim imate posla.

2. Spustite gard

Još jedna od stvari koju morate da naučite kada krećete u novu vezu je da spustite gard. Ukoliko osoba sa kojom počinjete romansu treba da pređe kineski zid kako bi došla do vas, možda joj ne dajete na pravi način šansu.

3. Prtljag

Neminovno je da će prtljag kad tad ući u vezu, ali treba ga unositi polako i sa taktom inače može biti koban za novi početak.

4. Bez poređenja

Skloni smo da poredimo prošle veze, odnosno partnere sa sadašnjim. Međutim to je sasvim pogrešno i ne treba nikako raditi. Prošle veze nas uče šta u novoj ne treba da radimo a ne da uskačemo ponovo u isti šablon!

5. Otvorena komunikacija

Jedan od najboljih saveta za novi početak je da odmah uspostavite pravilo otvorene komunikacije. Samo tako će te najbolje znati kako da se postavite.

6. Slatka iznenađenja

Svi mi volimo iznenađenja, a naročito kada su od naše voljene osobe. Zato se postarajte da ih pričinjavate jedno drugome jer male pažnje su ono što održavaju jednu vezu.

7. Uključite voljenu osobu u vaše planove

Poenta veze sa nekim nije da stalno mislite na nju/njega već da tu osobu uključite u vaše planove ili da barem pokušate da sagledate stvari iz njegovog/njenog ugla.

(B92)

Pogledajte još