Košarka protiv fizike: O zid, o pod, unazad... koš! (VIDEO)

Smešten u autu iza koša on je bacio loptu u zid, ona se vratila u teren, a zatim vratila i ušla u koš. Njegov kolega, koji je sliku postavio na YT tvrdi da je Skot već pre snimanja isto učiniojoš dva puta.

Skot Vud nije nepoznato ime u američkim košarkaškim krugovima – on je student četvrte godine Nort Karolina Stejta i član Vulfpeka, koji je prošlog marta stigao među 16 najboljih u NCAA (ne treba ih mešati sa Tarhilsima – Severnom Karolinom koja je dala Majkla Džordana).

Starter je i postiže u proseku 11,6 poena, uz 3 skoka i 1,3 asistencije po meču. Odličan je izvođač slobodnih bacanja – sa 66 uzastopnih pogodaka oborio je rekord Atlantske konferencije NCAA, koji je prethodno držao JJ Redik (54).

U Atlantskoj konferenciji (uz NC Stejt tu su Djuk, Severna Karolina, Džordžija Tek...) tokom vremena igrale su buduće NBA zvezde, kao što su Majkl Džordan,Džejms Vorti, Bob Mekadu, Tim Dankan, kao i Mark Prajs, rekorder NBA po procentu slobodnih bacanja (90,4 posto tokom 12 sezona, ove godine se sa njim izjednačio Stiv Neš, a samo je još Rik Beri ispred Peđe Stojakovića).

Vuda ćemo i ove godine gledati u plej ofu NCAA, jer je NC Stejt trenutno 19. po procenama stručnjaka i izvesno će u doigravanje.

(Izvor:B92)

Pogledajte još