Hakeri napali Tviter: Ugroženo 250.000 naloga

Iz Twittera je saopšteno je da su iz mera predostrožnosti već blokirali lozinke korisnika za koje se veruje da su u opasnosti i da je u toku proces identifikacije ugroženih, kao i utvrđivanje eventualno nanete štete.

Ovaj napad na Tviter je poslednji u nizu sličnih događaja koji su se desili u prethodnih nekoliko dana, kada su "Njujork tajms" i "Vol Strit Džornal" prijavili da su kineski hakeri upali u novinarske naloge ovih informativnih kuća i imali uvid u zaštićene podatke.

Tviter za sada nije dao nikakve detalje o tome kakva je šteta načinjena i koje su informacije bile meta hakera.

"Ovaj napad nije delo amatera i ne verujemo da je izolovani incident. Ovo je delo vrlo veštih i vrhunski obučenih napadača i verujemo da su i još neke organizacije bile napadnute na sličan način", rekli su.

Tviter koji ima oko 200 miliona aktivnih korisnika mesečno, zajedno sa policijom i vladom je pokrenuo istragu kako bi otkrio ko se krije iza ovog napada.

Iz kompanije za sada nisu rekli na koga sumnjaju, niti su optužili kineske hakere za koje se veruje da su izveli napade na Njujork tajms i Vol Strit Džornal, kako ne bi ugrozil iistragu.

(B92)

Pogledajte još