Protest protiv ćirilice u Vukovaru

0

Protestni skup protiv uvođenja dvojezičnosti, pod nazivom ‘Za hrvatski Vukovar – ne ćirilici’ organizuje se danas u Vukovaru. Organizatori protesta očekuju dolazak do 25 hiljda branitelja iz Hrvatske.

Predsednik Udruženja za obranu hrvatskog Vukovara Tomislav Josić, kaže da je protest legitimno sredstvo kojim žele da prisile Vladu da odustane od najavljenog uvođenja dvojezičnih natpisa u Vukovaru jer to nije, kako kaže, ono za što su se hrvatski branitelji borili i zašto su poginuli, javlja Index.hr

„Mi ćemo i dalje pokušavati da animiramo javnost i ukažemo na sve pogreške koji se čine u hrvatskoj državi. Mi se ne borimo protiv ove Vlade, mi se borimo protiv svih Vlada koje su bile do sada. Sve su radile pogrešno, sve su kršile sve moguće zakone. Niko nikad nije odgovarao, nitko nije vratio ni kune od tih nestalih novaca, a nestale su milijarde. Prema tome, masa stvari je u našoj državi mimo zakona je napravljeno, međutim izgleda da postoji samo jedan zakon kojeg se svi moraju držati, a to je Zakon o nacionalnim manjinama. Čini mi se da je to zakon nad zakonima. To je naša stvarnost, to je naša Hrvatska. Kod nas sve ide tako. Mi ćemo pokušati jednostavno ljude animirati i pokazati im sve te nepravilnosti. Ljudi sami sve to znaju, ne moramo mi nikome ništa objašnjavati. Verujem da će prepoznati da mi govorimo istinu i da se borimo za nešto pošteno tako da će i stati na našu stranu“, rekao je Josić.

Index.hr

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.