Palma: Iza napada na Dačića stoji veoma jak funkcioner

"Neko veoma jak i visoki funkcioner u Srbiji mora da stoji iza ovih natpisa. Možda je taj neko na funkciji ili u senci, ali ovo se samo po sebi ne dešava", rekao je Marković Tanjugu.

Predsednik SPS i srpske vlade i njegov bivši šef kabineta poslednjih dana u medijima su dovođeni u vezu sa Šarićevom kriminalnom grupom, što je premijer okvalifikovao kao "nameštaljku" uperenu protiv njega i Vlade Srbije.

Marković smatra da vanredni izbori u ovom trenutku ne bi doneli ništa dobro Srbiji i da zato nisu potrebni, jer bi, tvrdi, iste partije formirale vlast. On je ocenio da bi posle eventuanih novih izbora sve ostalo isto, jer bi "neko dobio malo više, a neko malo manje glasova" i iste partije bi formirale vlast. Vanrednim izborima bi, prema njegovoj oceni, izgubili Srbija i njeni građani, jer bi bili zaustavljeni razgovori o ulasku Srbije u EU.

"I šta bismo time dobili? Ništa. Koliko će para da se potroši? Pojedine partije u izbornoj kampanji trošile su od sedam do 10 miliona evra? Odakle su te pare i ko će sada da nabavi toliko novca za vanredne izbore u Srbiji", upitao je Marković.

(Blic)

Pogledajte još