Dva meseca nakon masakra u Njutaunu, Obama se fotografijom hvali koliko je vešt sa puškom

0

Fotografija koju je nedavno objavila Bela kuća dokazuje da je predsednik SAD Barak Obama, iako pobornik kontrole naoružanja, ljubitelj "lova" na glinene golubove. Ova fotografija je nastala u avgustu 2012. u Kemp Dejvidu, a objavljena je dva meseca nakon masakra u školi Sendi Huk.

Fotografija, koju je u subotu objavila Bela kuća, prikazuje predsednika SAD Baraka Obamu dok se zabavlja u Kemp Dejvidu pucajući na glinene golubove. S obzirom na žestoke polemike zagovornika i kritičara kontrole naoružanja u SAD, postavlja se pitanje: Šta je „inspirisalo“ Belu kuću da objavi ovu fotografiju?

Dim koji izlazi iz cevi puške je dokaz da predsednik Obama ne pozira sa puškom, već je zaista ispalio metak u glinenog goluba. Inače, ova fotografija, koja očigledno nije delo Photoshopa, snimljena je tačno na predsednikov 51. rođendan, 4. avgusta 2012. u Kemp Dejvidu – predsednikovoj kući za odmor u Merilendu.

Naime, Obama je u jednom intervjuu rekao da uživa u streljaštvu, nakon čega su mnogi skeptici tražili dokaz da je to zaista i istina, podseća „The New York Times“.

Naravno da jesam. Često idem u streljanu u Kemp Dejvidu gde pucam na glinene golubove. Tamo često vodim i svoje goste. Izuzetno poštujem tradiciju lova koja je stara generacijama unazad – rekao je Obama kada su ga upitali da li je ikada držao pušku u rukama.

Jedna od skeptika bila je i republikanska kongresmenka Marša Blekburn iz Tenesija:

Ako puca na glinene golubove, kako da o tome ništa ne znamo? Gde su fotografije? Zašto to nikada ranije nije spomenuo? Znate šta, mislim da bi trebalo da me pozovete sa Vama u Kemp Dejvid. Verujem da sam bolja od vas – poručila je kongresmenka Blekburn predsedniku Obami.

I tako, isprovocirani skepsom ili iz nekog drugog razloga, predstavnici Bele kuće su u javnost pustili ovu fotografiju zvaničnog fotografa Bele kuće Pita Souze, kao dokaz da je predsednik vrlo vešt sa puškom, iako se zalaže za kontrolu oružja.

SETIMO SE: Ovako je izgledao Obama kada je saznao za masakr u Njutaunu

Dok se demokrate bore sa lobistima slobodne kupovine i posedovanja oružja, predsednik SAD, eto, odlučuje da koketira i sa jednom i sa drugom stranom fotografijom nastalom u avgustu 2012. godine, a objavljenom svega dva meseca nakon masakra u školi Sendi Huk u Njutaunu kada je nastradalo dvadesetoro dece i šest odraslih.

Međutim, daleko od toga da je Obama jedini američki političar koji se hvali svojim veštinama sa oružjem. U toku prve predsedničke kampanje 2007. godine, bivši guverner države Masačusets – Mit Romni se hvalio kako uživa da lovi „male napasti poput glodara i zečeva“, a predsednički kandidat, a sada državni sekretar – Džon Keri se 2004. pojavio svega dve nedelje pre izbora u kamuflažnoj odeći, spreman za lov što je izazvalo veoma loše reakcije javnosti.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.