Rakić: Otkrivanje kontakata ugrozilo bi istragu o Šariću

0

Potpredsednik Demokratske stranke (DS) i bivši koordinator bezbednosnih službi Srbije Miodrag Rakić izjavio je u nedelju da istraga protiv klana Šarić traje od 2008. godine do danas i da bi svako preuranjeno ispitivanje njihovih kontakata dok su finansijske istrage u toku, a oni na slobodi, otežalo njihovo lociranje i zaplenu njihove imovine.

Istraga protiv klana Šarić neprekidno traje od 2008. godine do danas. Sve to vreme profesionalno su prikupljani dokazi, u izuzetno teškim okolnostima i uz velike rizike, kako o trgovini kokainom, tako i o imovini koja je stečena prodajom kokaina. Svi podaci su korišćeni u skladu sa zakonom, isključivo za potrebe istraga, a ne za političke zloupotrebe„, izjavio je Rakić agenciji Beta.

U pisanoj izjavi, povodom kritika što ranije nisu objavljeni kontakti premijera Srbije Ivice Dačića i Rodoljuba Radulovića, saradnika Darka Šarića, Rakić je naveo da je dovoljno dokaza za podizanje optužnice protiv Radulovića prikupljeno tek prošle godine, a neke istrage vezane za njega još traju.

Vrednost imovine klana je velika i Šarić i Radulović, dok su u bekstvu, su u mogućnosti da tom imovinom raspolažu i da je skrivaju od državnih organa„, izjavio je Rakić, šef kabineta prethodnog predsednika Srbije Borisa Tadića.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.